Vandbakkelser med hindbærkompot og vanillecreme - af Mambeno
Vandbakkelser er slet ikke svære at lave! I denne opskrift har vi fyldt dem med hindbærkompot, vanillecreme og revet chokolade. Opskriften kan laves af større børn, hvis de får en hjælpende hånd af en voksen. God fornøjelse!
- Tid til forberedelse35 minutter
- Portioner16
Ingredienser
Dej
- 1,75 dl vand
- 75 g smør
- 100 g hvid hvedemel
- 0,25 tsk salt
- 3 æg
Kompot
- 250 g frosne hindbær
- 100 g sukker
Creme
- 2,5 dl Cremefine piske 36%
- 100 g flormelis
- 1 spsk vanillesukker
- 50 g mørk chokolade
- bagepapir
Vejledning
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft
- Hæld vandet i en stor gryde og varm det op sammen med smørret, til det er smeltet
- Tilsæt mel og salt og rør godt, så dejen bliver en fast masse uden klumper. Sluk for varmen og lad dejen køle af
- Når du kan stikke en finger i dejen, uden at du brænder dig, tilsætter du et æg ad gangen, mens du rører godt. Når dejen er glat og uden klumper, hælder du den i en frysepose eller tylpose
- Tryk dejen ud som små vandbakkelser på størrelse med en golfbold på en bageplade beklædt med bagepapir
- Bag dem i ca. 20 minutter til de er smukt gyldne på toppen - det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs, da dejen så falder sammen. Så kig ind gennem glasruden - og husk at vinke til vandbakkelserne!
- Imens vandbakkelserne bager, laver du kompotten. Kog de frosne hindbær sammen med sukker i en gryde i 5-10 minutter, til de har en konsistens som tynd havregrød. Lad herefter kompotten køle af
- Hvis der er børn i køkkenet, skal der lige bruges en voksen hånd et kort øjeblik. Tag vandbakkelserne ud af ovnen og klip et lille hul i siden med en ren saks, så dampen kan slippe ud - så falder den ikke sammen. Lad dem herefter køle af
- Pisk Cremefine sammen med flormelis og vanillesukker, til det bliver luftigt og stift og hæld cremen i en frysepose eller tylpose
- Når vandbakkelserne er kolde, klipper du dem halvt op i siden med en saks - så der dannes en lomme med plads til fyldet. Du kan også bruge en kniv, men det kan ofte være nemmere med en saks
- Smør et lag kompot i bunden af hver vandbakkelse. Klip nu et hul i hjørnet af fryseposen og sprøjt cremen ind i vandbakkelserne. Top med revet chokolade, som du river på et rivejern
- Så er der serveret - velbekomme!