use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Vandbakkelser med hindbærkompot og vanillecreme - af Mambeno

Vandbakkelser er slet ikke svære at lave! I denne opskrift har vi fyldt dem med hindbærkompot, vanillecreme og revet chokolade. Opskriften kan laves af større børn, hvis de får en hjælpende hånd af en voksen. God fornøjelse!
  • 35 minutter
  • Tid til forberedelse35 minutter
  • Portioner16
recipe image Vandbakkelser med hindbærkompot og vanillecreme @Mambeno

Ingredienser

Dej
  • 1,75 dl vand
  • 75 g smør
  • 100 g hvid hvedemel
  • 0,25 tsk salt
  • 3 æg
Kompot
  • 250 g frosne hindbær
  • 100 g sukker
Creme
  • 2,5 dl Cremefine piske 36%
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk vanillesukker
  • 50 g mørk chokolade
  • bagepapir

      Vejledning

      1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft
      2. Hæld vandet i en stor gryde og varm det op sammen med smørret, til det er smeltet
      3. Tilsæt mel og salt og rør godt, så dejen bliver en fast masse uden klumper. Sluk for varmen og lad dejen køle af
      4. Når du kan stikke en finger i dejen, uden at du brænder dig, tilsætter du et æg ad gangen, mens du rører godt. Når dejen er glat og uden klumper, hælder du den i en frysepose eller tylpose
      5. Tryk dejen ud som små vandbakkelser på størrelse med en golfbold på en bageplade beklædt med bagepapir
      6. Bag dem i ca. 20 minutter til de er smukt gyldne på toppen - det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs, da dejen så falder sammen. Så kig ind gennem glasruden - og husk at vinke til vandbakkelserne!
      7. Imens vandbakkelserne bager, laver du kompotten. Kog de frosne hindbær sammen med sukker i en gryde i 5-10 minutter, til de har en konsistens som tynd havregrød. Lad herefter kompotten køle af
      8. Hvis der er børn i køkkenet, skal der lige bruges en voksen hånd et kort øjeblik. Tag vandbakkelserne ud af ovnen og klip et lille hul i siden med en ren saks, så dampen kan slippe ud - så falder den ikke sammen. Lad dem herefter køle af
      9. Pisk Cremefine sammen med flormelis og vanillesukker, til det bliver luftigt og stift og hæld cremen i en frysepose eller tylpose
      10. Når vandbakkelserne er kolde, klipper du dem halvt op i siden med en saks - så der dannes en lomme med plads til fyldet. Du kan også bruge en kniv, men det kan ofte være nemmere med en saks
      11. Smør et lag kompot i bunden af hver vandbakkelse. Klip nu et hul i hjørnet af fryseposen og sprøjt cremen ind i vandbakkelserne. Top med revet chokolade, som du river på et rivejern
      12. Så er der serveret - velbekomme!